FriskisSvettis_18_rgb

Medlemsvillkor & Bra att veta

 

Medlemskap hos Friskis&Svettis Älmhult

För att ditt träningskort ska vara giltigt måste du vara medlem i Friskis&Svettis Älmhult och erlägga en medlemsavgift på 100 kr/år (50 kr för barn upp till 14 år). Gäller januari-december oavsett när du löser det. Medlemskap i föreningen är en förutsättning för att kunna köpa ett träningskort. Denna avgift erläggs separat och måste förnyas varje år oavsett giltighetstiden för ditt träningskort. 
För engångsbiljett krävs ej medlemskap.

Träningskort

Ditt träningskort är personligt och får bara användas av dig själv på Friskis&Svettis. Spara ditt kort då det är ett refillkort som alltså fylls på. Förlorat kort ersätts mot en administrativ avgift om 50 kronor. Ha alltid ditt träningskort med dig och logga in dig i incheckningsterminalerna i receptionen innan du tränar. För att kunna köpa ett träningskort krävs medlemskap (se ovan).

Återköp av kort

Vi återköper inte kort, presentkort eller kort finansierade med delbetalning/autogiro.

Frysning av kort

Frysning av kort gäller enbart  för våra årskort och vid sjukdom, skada eller tillfälligt arbete på annan ort. Vid sjukdom eller skada ska läkarintyg uppvisas. Kort kan frysas i minst 15 och högst 60 dagar, gäller även gravida eller de som nyss fått barn (max 60 dagar/barn). Frysning kan ske högst en gång under kortets giltighetstid.   

Rabatterade kort

För att köpa något av våra rabatterade träningskort (ungdomar eller pensionärer) krävs uppvisande av giltig legitimation eller intyg från Försäkringskassan (gäller sjukpensionärer).

Schema och tider  

 • Alla scheman är preliminära och vi reserverar oss för ändringar.
 • Vår mest aktuella information hittas i appen, på hemsidan eller i vårt Facebookflöde.
 • Vi gör allt vi kan för att schemalagda pass ska genomföras. Ibland kan vi tvingas att byta pass till en annan intensitet. Endast i absolut sista hand ställs pass in.
 • Vid röda dagar/storhelger samt mellan ordinarie terminen tillämpas ett något reducerat gruppträningsschema.
 • Om det är färre deltagare än fem på ett pass kan det ställas in. 

 Dina medlemsförmåner         

 • Du är försäkrad under träning och på resor till/från träningslokalen genom Söderberg & Partners.
 • Du tränar för 50 kr/pass i andra F&S-föreningar.
 • Du har rösträtt på årsmötet.

Hos oss ska alla kunna trivas

Därför är det viktigt att alla hjälps åt att hålla vår träningsanläggning fräsch och trivsam. Det här vill vi att du tänker på när du besöker oss:

 • Duschutrymmen och omklädningsrum är allas an­svar att hålla rena och hygieniska. Använd handduk att sitta på i bastun. Tänk på att allergier kan förekomma - undvik att använda hårspray och parfym.
 • Rena träningskläder gör det trevligare att träna tillsammans. Uteskor stannar innanför ytterdörren. Använd endast inneskor i lokalen.
 • Förvaring av värdesaker som t.ex. kläder och skor sker på egen risk. Stölder förekommer - lås in det du är rädd om eller ännu hellre lämna värdesaker hemma. Använd gärna de låsbara skåpen vid receptionen eller i omklädningsrummen. Föreningen kompenserar ej för förlorade föremål.
 • Kvarglömt:  Om du tappar eller glömmer kvar några tillhörigheter så tala med våra receptionister.
 • I gymmet hjälps alla åt att ställa tillbaka vikter och redskap på sin rätta plats när man är klar. Var rädd om utrustningen – lägg ner vikterna kontrollerat. Lämna plats i maskinerna mellan dina set. Använd endast en maskin i taget vid kö. Torka rent maskiner efter dig med trasorna.i de röda väggbehållarna.
 • Använd mobiltelefon med förnuft. Ringsignalen ska vara på ljudlöst. Visa hänsyn. Fotografering i omklädningsrum är förbjudet enligt lag. Fotografering av andra personer i övriga delar i lokalen är endast tillåtet med deras tillstånd.

Värdesaker

Förvaring av värdesaker som t.ex. kläder och skor sker på egen risk. Stölder förekommer - lås in det du är rädd om eller ännu hellre lämna värdesaker hemma. Använd gärna de låsbara skåpen vid receptionen eller i omklädningsrummen. Föreningen kompenserar ej för förlorade föremål.

 

 

Till fliken MEDLEM